1. Najprej potrebujemo domeno

Preden se lotite ostalih stvari, vam moramo priskrbeti domeno. Domena je dejansko ime vaše spletne strani. Na primer, domena spletne strani, ki jo ravnokar prebirate je "spletnestrani.org".

Da si pridobite domeno, morate plačati letno registracijo zanjo izbranemu registrarju, da si zagotovite pravico do izbrane domene. S tem ko kupite domeno, pa še nimate izdelane spletne strani ali zagotovljenega gostovanja. Namreč, kupili ste samo ime. To je podobno, kot če bi registrirali novo podjetje. Ime domene boste morali podaljševati enkrat letno, cena pa bo približno 15 do 25 evrov, odvisno od domenske končnice (.si, .com, .eu, .org, .net, ...) 

Svetujemo vam pri izbiri domene in vse uredimo namesto vas.

2. Potem vam uredimo vam spletno gostovanje

Spletno gostovanje dejansko omogoča, da lahko vašo spletno stran objavimo na internetu. Ko je stran objavljena na internetu, se lahko vsi na svetu povežejo nanjo in si jo ogledujejo. Vaša spletna stran bo na izbranem strežniku gostovala, tam bo njen "dom". Spletno gostovanje plačate letno, cene pa so odvisne od velikosti in hitrosti vašega strežnika oz. prostora na njem.

3. Načrtovanje, oblikovanje in programiranje spletne strani

Ko imate registrirano domeno, ki že gostuje na izbranem spletnem strežniku, je na vrsti oblikovanje vaše spletne strani. Spletno stran oblikujemo v skladu s celostno podobo vašega podjetja. Če še nimate logotipa ali pa bi ga bilo potrebno prenoviti, vam pripravimo nov, izboljšan in sodoben logotip, ki bo ponosno predstavljal vaše podjetje.

Ko je spletna stran oblikovana, sledi njena izdelava oz. programiranje. Spletno stran vam izdelamo na osnovi odprtokodnega in tudi brezplačnega CMS sistema, ki omogoča samostojno urejanje strani. CMS (Content Management System) je sistem za urejanje s spletno vsebino.

4. Testiranje spletne strani

Sledi pregled in testiranje strani v največ uporabljanih spletnih brskalnikih, kot so Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome, Opera, Safari ... in seveda testiranje mobilne verzije na mobilnih napravah. Spletna stran, ki se prilagaja vsem zaslonom, od namiznega računalnika pa do telefona, se imenuje odzivna spletna stran (responsive design). Najboljši način, kako preveriti delovanje spletne strani v vseh napravah, je direktno testiranje delovanja spletnega mesta in podrobni pregled vseh podstrani.

5. Optimizacija strani za iskalnike

Spletna optimizacija (SEO - Search Engine Optimization) je priprava spletne strani tako, da se v iskalnikih nahaja na najvišjem možnem mestu. Uspešna spletna optimizacija je odvisna predvsem od konkurence na izbranem področju, torej pri izbranih ključnih besedah ter zlasti od dobro pripravljenih vsebin in upoštevanju vseh optimizacijskih pravil na spletni strani. Višjo pozicijo zagotavlja tudi večje število zunanjih povezav na spletno stran, dobro napisane ključne besede, naslovi na vseh podstraneh in prijazni spletni naslovi (SEF - Search Engine Friendly). Dobro poslovanje in predvsem odličen marketing pa zagotavlja SEM (Search Engine Marketing) - oglaševanje v Googlu, socialnih omrežjih ...

Ko je stran optimizirana, sledi še vpis strani in podstrani v spletne iskalnike, predvsem v Google. V primeru, da je konkurenca na področju neke izbrane ključne besede, prevelika, priporočamo, da se odločite za plačljivo oglaševanje v iskalniku, kar bo omogočilo vaši spletni strani, da se bo nahajala na vrhu iskalnih rezultatov, pod sponzoriranimi objavami.

Content

Naše rešitve:

 • Izdelava odzivnih spletnih strani po paketih
 • Izdelava odzivnih spletnih strani po meri
 • Izdelava spletnih trgovin
 • Načrtovanje in oblikovanje spletnih strani
 • Registracija domen in gostovanje
 • Vzdrževanje spletnih mest
 • Prenova spletnih mest
 • Izdelava spletnih novičarskih portalov 
 • Izdelava spletnih strani po meri v Joomli
 • Izdelava spletnih strani po meri v Wordpressu
 • Izdelava spletnih strani po meri v Drupalu
 • Izdelava spletnih strani po meri v Prestashopu

© 2017 Info-net d.o.o. | Izdelava spletnih strani, grafično oblikovanje, CRM sistemi, virtualni katalogi

Ta spletna stran za svoje delovanje uporablja piškotke.